DIH IN KOMU ZAUPATI

16/12/2021
Objavljeno v Zapisi
16/12/2021 Emil Ledenko

Danes, bolj kot kdajkoli prej, se je potrebno odločiti, komu zaupati in slediti. Jaz sem se odločil slediti dihu. Popelje me tja, kamor me ne vodi nobena druga stvar. V raziskovanje neraziskanega. Odkrivanje neodkritega. Iskanje pozabljenega. In vsi ti zakladi se skrivajo tam, kjer jih človek nikoli ne išče. Zakopani v lastnih globinah skrivnostnih labirintov.

Ko ljudem govorim o svojih delavnicah, vsi takoj pomislijo na ledeno vodo. Ja, ledena voda je krasna učiteljica, ljubeča in polna razumevanja za vse naše bolečine. Ampak dih je tisti, ki ve vse o nas. Ki nas spremlja že od rojstva in ima odgovor na marsikatero vprašanje. Pa se le redkokdaj spomnimo in ga uporabimo kot najboljše orodje pri iskanju rešitev.

Zato mi na delavnicah veliko dihamo. Zavestno dihamo. Se naučimo kar nekaj dihalnih tehnik, od tega, kako pravilno dihati v fazi mirovanja podnevi in ponoči, do tega, kako odmašiti zamašen nos, se umiriti, nevtralizirati stres, zavestno dostopati do svojega avtonomnega živčnega sistema, zmanjšati vnetja v telesu, sprostiti hormone sreče, dvigniti nivo energije, omogočiti celicam, da pridejo do svežega kisika in pripraviti telo za vstop v ledeno vodo.

Dih je tisti, ki ve vse o nas. Ki nas spremlja že od rojstva in ima odgovor na marsikatero vprašanje.

Prihaja čas srčnih ljudi z dušo. Ki verjamemo. Ki si upamo. Ki želimo. Lepši svet za vse ljudi. Astra Bistrica skrbi, da se naš imunski sistem krepi naravno in v naravi. In zdaj prišla je zima zima bela, vrh gore sedela in tako lepo je pela, za zdravje pingWINov skrbela. Težji in bolj zahtevni kot so pogoji, bolj pingWINi uživamo. Počutimo se, kot bi prišli nazaj domov vedoč, da smo naredili vse, kar je v naši moči, da poskrbimo za svoje zdravje in dobro počutje.

Kljub temu, da nam ni lahko in da ta vsesplošna kolektivna hipnoza zelo vpliva tudi na nas, se ne damo. Ravno tako se soočamo s svojimi strahovi in odpori, na katere nismo imuni, ter jih premagujemo. Iščemo rešitve namesto izgovorov. Smo svetloba, ki odganja temo. Pogum, ki odganja strah. Ljubezen, ki odganja sovraštvo. Luč, ki kaže pot. Zgled, ki vleče. Dih, ki navDIHuje.

Emil Ledenko – Ledeni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X
X
X