OPIS METODE

Kar nekaj let svojega življenja sem posvetil raziskovanju, kako izboljšati kvaliteto življenja, ostati zdrav ali pa si povrniti zdravje. Obstaja zelo enostaven način, kako to doseči.

Znanstveno je namreč dokazano, da lahko s pomočjo zavestnega dihanja in ledene vode aktivno vplivamo na živčni, hormonski, imunski in krvnožilni sistem. Med tem procesom se v telesu sproščajo endorfini, dopamin, serotonin, melatonin in endokanabinoidi, znižuje pa se raven stresnega hormona kortizola.

Na ta način se zopet vzpostavi hormonsko ravnovesje, spremeni se telesna biokemija, telo postane alkalno, ker celice dobijo več kisika, okrepi se ožilje.

Z zavestnim dihanjem vplivamo tudi na delovanje hipotalamusa, žleze v možganih, ki je direktno povezana s procesom termogeneze oz. uravnavanja telesne temperature. Torej se aktivira naš notranji termostat za regulacijo temperature, ki nas pozimi ščiti pred mrazom, poleti pa pred vročino.

Na ta način aktiviramo tudi »notranjega zdravnika« in s tem procese samozdravljenja. Vse skupaj zelo blagodejno vpliva na delovanje celotnega organizma.

Prav tako omogočimo telesu, da iz krvi sprošča precej več kisika v celice, organe, mišice, tkiva in možgane. V krvi je namreč kisika vedno dovolj, zaradi nepravilnega dihanja pa se kisik zalepi za molekule hemoglobina, potuje po krvnem obtoku in se zadržuje v njem ker ga telo ne sprošča naprej. Tako smo kljub zadostni količini kisika v krvi praktično ves čas podhranjeni z njim.

Ta metoda ima veliko dobrobiti in sicer:
Emil Ledenko - Ledeni (45)
X
X
X