Dihanje in mrzla voda

Velik del svojega življenja sem posvetil raziskovanju, kako izboljšati kvaliteto življenja, ostati zdrav ali pa si povrniti zdravje. Ugotovil sem, da obstaja zelo enostaven način, kako to doseči.

Znanstveno je namreč dokazano, da lahko s pomočjo zavestnega dihanja, pravilne miselne naravnanosti in hladne vode aktivno vplivamo na živčni, hormonski, imunski in krvnožilni sistem. Na ta način se v telesu sproščajo dopamin, serotonin, melatonin, endorfini in kanabinoidi, znižuje pa se raven stresnega hormona kortizola, ki uničuje naše zdravje.

Z zavestnim dihanjem vplivamo tudi na delovanje hipotalamusa, ki je zadolžen za termogenezo oz. uravnavanje telesne temperature. Je kot nek notranji termostat, kar bo kasneje olajšalo razumevanje, kako se lotiti izziva z ledeno vodo.

Na ta način aktiviramo tudi »notranjega zdravnika« in s tem procese samozdravljenja. Oboje blagodejno vpliva na delovanje celotnega organizma. Prav tako omogočimo telesu, da iz krvi sprošča precej več kisika v celice, organe, mišice, tkiva in možgane. V telesu je namreč kisika vedno dovolj, zaradi nepravilnega dihanja pa se kisik zalepi za hemoglobin, potuje po krvnem obtoku, se zadržuje v njem in se ne sprošča naprej. Tako smo kljub zadostni količini kisika v krvi praktično ves čas podhranjeni z njim.

S povečanim vnosom kisika v celice pa se telo alkalizira. To preprečuje nastanek bolezni, ki lahko »preživijo« le v kislem okolju.

Ta metoda ima veliko dobrobiti in sicer:

Emil Ledenko - Ledeni (45)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial