O MENI

Kot najstnik sem bil eden najbolj perspektivnih nogometašev svoje generacije v bivši Jugoslaviji. Zaradi vseh pritiskov, fizičnih in čustvenih, sem se dobesedno zlomil. Psihično zlomil. Sledila so leta in leta »sestavljanja«. In iskanja. Iskal sem pomoč psihologov, pa sem kmalu ugotovil, da mi ne znajo pomagati. Zdravil nikoli nisem želel jemati.

Vedno sem verjel, da je v meni vsa moč, ki jo potrebujem. In če obstaja razlog, zakaj sem se zlomil, potem tudi obstaja način, kako se sestaviti nazaj. To pa ne gre čez noč. Vse v življenju je proces. In vsak proces rabi svoj čas. Obiskoval sem različne zdravilce in delavnice. Uporabljal različne dihalne tehnike, spremembe so bile pa minimalne. Ali pa sem jih vsaj jaz tako doživljal. Na nek način sem želel, da se zgodi čudež. Po možnosti takoj. To pa ne gre tako. Enostavno še nisem bil pripravljen. Ali še bolje povedano, pripravljal sem »teren«.

DIH JE MOJ NAVDIH

Vse to se je moralo poznati tudi nekje na fizičnem telesu. Meni se je »zgodila« artroza kolkov. Telo je začelo drveneti. Poleg tega me je začelo dobesedno ukrivljati. Presneto boleča in neugodna stvar. Si predstavljate kako zgleda, ko se z rokama ne moreš dotakniti kolen? Ali ko ti oblačenje nogavic zgleda kot znanstvena fantastika?

Na srečo sem imel takrat 3 stvari: vero, vztrajnost in šport. Ogromno sem kolesaril, tudi po 15.000 kilometrov na leto. To je bil edini šport, kjer me nič ni bolelo. In ravno to je ustavilo nadaljnje ukrivljanje telesa. Vedel sem, da je to le trenutna rešitev. In da si lahko pomagam le sam, mogoče rabim samo nekoga, da me malo usmeri.

Iskal sem dalje in našel priznanega ruskega zdravilca, ki občasno deluje v Ljubljani. Že pri prvem kontaktu mi je rekel, da sem, kar se njega tiče fenomen. Vprašal me je 3 stvari: če sem kaj na vozičku, če jemljem protibolečinske tablete ali antidepresive?  Ko sem mu odgovoril, da ne uporabljam nič od tega, mi je dobesedno rekel “potem pa moraš bit nek vrhunski športnik da vse to zdržiš s tako pokončno držo.” Povedal mi je tudi, da mi ne more toliko pomagati kot drugim, ker je moj energetski potencial večji od njegovega. Da naj iščem naprej ker bom sigurno našel rešitev. Če kdo zmore, potem sem to jaz, so bile njegove besede. In da je moje poslanstvo pomagati ljudem na njihovi poti z lastno izkušnjo. Na kakšen način, naj ugotovim sam.

3 mesece po tem mi je prijateljica poslala video od Wim Hof-a ker je vedela, da se tuširam z mrzlo vodo. Že ob gledanju videa mi je celotno telo vibriralo. Takoj sem vedel, da je to TO. Da je to tisto, kar že dolgo iščem. Ko sem bil pripravljen, me je Wim Hof našel. In jaz sem našel njega. Srečala sva se na pol poti. En teden sem vpijal vse kar sem na internetu našel o njem. Čisto me je prevzelo. Na začetku sem sicer pomislil, da je to še en »divjak«, ki ima rad ekstreme. Potem sem pa videl, da za njegovo metodo stoji cela starodavna modrost podprta z znanostjo.

V zgolj 1 letu se je moje zdravstveno stanje izboljšalo za 70%. Tistih 30% me pa še čaka. Ni prehitevanja, vse se odvija v tempu, ki je najbolj primeren zame. Sproščen sem in vedno bolj uživam v svojem telesu. Delam stvari, na katere prej niti pomisliti nisem upal. Fleksibilnost se je izboljšala za 300%. Precej boljše je tudi splošno počutje, več je energije, predvsem pa se je dvignila samozavest in izboljšala samopodoba. Daleč od tega, da je vedno samo prijetno. Seveda so prisotni vzponi in padci ampak zdaj imam »orodje« s pomočjo katerega se veliko lažje soočam z vsakodnevnimi izzivi. In nič ni prišlo samo od sebe, vaje delam čisto vsak dan, to je zdaj postal moj način življenja.

mojE POSLANSTVO

Poslanstvo mi je bilo že s samim priimkom položeno v zibelko oz. kot pravijo “Nomen est Omen” kar v prevodu pomeni “v imenu je pomen.”

Z rednim in vztrajnim vsakodnevnim prakticiranjem dihalnih vaj in mrzle prhe ter ledenih kopeli sem dosegel izjemne rezultate, poleg tega pa pridobil ogromno izkušenj.

Zdaj to znanje prenašam tudi na vse tiste, ki si tega želijo. To, kar govorim, tudi živim in s svojim primerom navdihujem in motiviram tudi druge ljudi, ki mi zelo zaupajo.

Na pot raziskovanja sebe skozi sebe sem pospremil že ogromno tečajnikov in prav vsem se je kakovost življenja dvignila na višjo raven.

Dejansko sem v ljudeh vzbudil precejšnjo mero radovednosti. Moje življenje je resničen dokaz, česa vse smo ljudje zmožni.

X
X
X