LEDENA VODA IN ALI SE DA NANJO NAVADITI

04/11/2021
Objavljeno v Zapisi
04/11/2021 Emil Ledenko

Iskreno, sovražim ledeno vodo. Ampak istočasno jo tudi obožujem. Malo kontradiktorno, ne? Pa niti ne, če veš skozi kaj je potrebno it in kakšna je potem nagrada.

Dragi sledilci in vsi tisti, ki občudujete naše početje, mirne duše vam lahko povem, da mi je vstop v ledeno vodo po 5-ih letih vsakodnevne prakse še vedno neprijeten. In da se vedno znova vprašam, kaj za vraga mi je tega treba? Ampak, če bi iskal prijetno, potem bi poiskal jacuzzi. Ko pa premagam ta notranji odpor in sem enkrat v vodi, še posebej pa ko pridem iz vode, vsa predhodna vprašanja zbledijo kot tema, ko pride v stik s svetlobo. Temu se reče NAGRADA. Kar sejemo, to žanjemo.

Nobena izkušanja sama po sebi ni neprijetna, prijetno ali neprijetno je lahko samo naše doživljanje nečesa.

Želim rasti in se razvijati skozi sprejemanje neprijetnega. Ko se enkrat prenehamo upirati, naboj izzveni. Nobena izkušanja sama po sebi ni neprijetna, prijetno ali neprijetno je lahko samo naše doživljanje nečesa. Izbiramo pa skozi
prizmo lastne pogojenosti in stopnje zavedanja. Ko spremenimo perspektivo in zorni kot gledanja, se spremeni vse. Ista stvar lahko v hipu postane nekaj popolnoma drugega.

Zato potrebujemo različne kratkotrajne stresorje, kot je ledena voda, da začnemo odkrivati svoje resnične potenciale in se hkrati naučimo presegati lastne omejitve, vzorce in prepričanja. Da najdemo svojo notranjo moč in stabilnost, da se začnemo izražati v polnosti in s tem postanemo najboljša verzija sebe. Živeti sebe skozi sebe in izkušati, pa je hrepenenje vsake duše, ki se je utelesila v fizični obliki zemeljskega telesa.


Emil Ledenko Ledeni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X
X
X