LEDENA VODA IN CONA UDOBJA

13/09/2021
Objavljeno v Zapisi
13/09/2021 Emil Ledenko

Že vrsto let raziskujem vpliv ledene vode na telo in psiho. Večina ljudi misli, da sem v tem času vzljubil ledeno vodo. Ne, nisem je vzljubil in je verjetno nikoli ne bom. Temperatura vode, kamor se hodim kopat, se skozi celo leto giblje med 3 in 6 stopinjami. Moja telesna temperatura pa je 36.5 stopinj, le kako naj bi mi bilo to prijetno?

Vzljubil pa sem nekaj drugega, in sicer, kontrolirat svoj um in telo v ledeni vodi, ki dokazano predstavlja najbolj stresno situacijo za človeka, kar obstaja. Namreč, če človek pade v ledeno vodo nepripravljen, lahko v nekaj minutah pride do hipotermije, odpovedi notranjih organov in posledično smrti. Naravnost božansko je kontrolirati lastne odzive v teh ekstremnih pogojih, ko se zaveš svoje resnične moči. Poleg tega obožujem občutek, ko pridem ven iz vode in je moje telo popolnoma prebujeno, regenerirano in napolnjeno s svežo energijo.

Na ta način redno IZSTOPAMO IZ CONE UDOBJA, kar nam omogoča transformacijo in notranjo rast iz dneva v dan.

Tudi sam vstop v vodo mi ni nikoli prijeten, le kako naj bi mi bil? Vedno znova je potrebno premagati mentalni odpor in spraviti svojo rit tja, kjer ji ni prijetno. Je pa res, da s pomočjo zavestnega dihanja in močnega fokusa vedno lažje premagujem ta odpor. Večkrat poudarjam, da se človek na ledeno vodo nikoli ne more navaditi v smislu, da mu bo že sam vstop vanjo prijeten. Zato je ta izkušnja vsakič drugačna, posebna in edinstvena. Mirno lahko rečem, da je vsakič, kot bi bilo prvič. Na ta način redno IZSTOPAMO IZ CONE UDOBJA, kar nam omogoča transformacijo in notranjo rast iz dneva v dan.

Emil Ledenko – Ledeni

Komentarjev (1)

  1. Silvija Piskač

    Se strinjam, vsakič kot da je prvič. A počutje potem odlično.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X
X
X