RESNICA O ARTROZI

11/03/2023
Objavljeno v Zapisi
11/03/2023 Emil Ledenko

Že skoraj dve desetletji nazaj mi je bila diagnosticirana huda oblika artroze kolkov. Zdravniki so rekli, tablete toliko časa dokler bo šlo, potem pa operacija in menjava kolka. Po njihovem mnenju tukaj ni pomoči, lahko je samo še slabše. Nisem upošteval ne enega, ne drugega. Tablete imajo preveč stranskih učinkov, operacija je preveč invaziven in nasilen poseg v telo.

Odločil sem se za raziskovanje, prvi korak pa je bil sprejeti stanje, kakršno je. Ta del ni lahek, ker bi se vsi radi takoj znebili bolečine. Ampak bolečina je tu z razlogom in nas želi nekaj naučit, kajne? Če bi šel na operacijo in bi mi bila bolečina odvzeta na ta način, nikoli ne bi raziskoval dihanja in ledenih kopeli. V coni udobja se človek težko motivira za poglobljeno ukvarjanje s seboj.

V tem času sem se res ogromno naučil. Kaj je bil pri meni vzrok za nastanek artroze, zakaj se je telo zakrčilo in šlo v obrabo hrustanca ter kako živeti in ravnati s tem. Ogromno uvidov in modrosti je prišlo ravno skozi bolečino. Stanje danes je veliko boljše kot je bilo. Sklep še ni gibljiv, kot bi mogel bit, pri določenih gibih je bolečina še vedno prisotna, zaradi krajše noge malo šepam pri hoji ampak veste kaj, hodim pa lahko. Mnogi ne morejo. Rajši šepam s svojim kolkom kot lepo hodim z umetnim. Ker umetno ni moje, ne želim tega v svojem telesu. Če je lažje, ne pomeni, da je boljše. Zame ne.

Rajši šepam s svojim kolkom kot lepo hodim z umetnim. Ker umetno ni moje, ne želim tega v svojem telesu.

Potem mi je v roke prišla knjiga LAŽ O ARTROZI v kateri piše, da artroza nikoli ni bila raziskana, vsaj sistematično ne. Razlogi, ki jih poudarja uradna medicina, so netočni. To, da artroza ni ozdravljiva, ne drži. Vse, kar piše v knjigi, se do potankosti sklada z mojimi uvidi in spoznanji. Avtorja knjige že več kot 20 let uspešno zdravita artrozo na svojih klinikah v Nemčiji, Avstriji in Švici. Na tisoče dokumentiranih v celoti ozdravljenih primerov. Zdaj mnogi zdravniki, ki so bolj odprte miselnosti, hodijo k njima na izobraževanje.

Koliko ljudi mora trpeti bolečine, ker ne vedo, da se da tudi drugače. Ta knjiga mi je vlila še dodatnega upanja zato bom z veseljem raziskoval naprej. Zase in za vse tiste, ki so obupani in trpijo neznosne bolečine. Ne obstajajo neozdravljiva stanja, obstajajo samo neozdravljivi pacienti. Telo je čaroben mehanizem, ki vedno stremi k ravnovesju. K homeostazi. Zato se je nujno zazreti vase. Raziskovati. In pri tem biti zelo potrpežljiv z močno vero v uspeh.

Ledeni

, ,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X
X
X