VZROKI ZA BOLEZENSKA STANJA IN KAKO SI POMAGATI

28/11/2021
Objavljeno v Zapisi
28/11/2021 Emil Ledenko

Če ne razumemo in ne poznamo človeka, le kako bomo potem zdravili bolezni, je že davno nazaj rekel Hipokrat. Potrebno se je zavedati, da so bolezenska stanja v prvi vrsti energijska neravnovesja, ki povzročijo mnoge blokade in posledično tudi spremembe na fizičnem telesu, vprašanja in odgovori pa se skrivajo v načinu življenja slehernega posameznika.

Stres, strahovi, nepravilno dihanje, toksične misli, potlačena čustva, zakoreninjeni vzorci in prepričanja, nezdrava hrana, premalo gibanja in še bi lahko našteval. Vse to sčasoma pripelje do porušenega hormonskega ravnovesja, zakisanosti telesa in padca imunskega sistema. Vzrok za nastanek bolezni se vedno skriva v našem psiho-fizičnem stanju, bolezen pa je samo posledica in opozorilo, da nismo na pravi poti.

Torej je edina dolgoročna rešitev v spremembi načina življenja, miselnosti in odnosu do samega sebe.

Torej je edina dolgoročna rešitev v spremembi načina življenja, miselnosti in odnosu do samega sebe. Z vidika telesa je popolnoma vseeno, kakšno diagnozo imamo. Telo vedno teži k ravnovesju in k temu, da se pozdravi. Ima neverjetno sposobnost samozdravljenja in regeneracije, če mu le-to dovolimo oziroma ustvarimo pogoje, da se ta globok proces notranje alkimije lahko začne.

Živimo v svetu, kjer vse temelji na ustrahovanju, pritiskih, dokazovanju in tekmovalnosti namesto na ljubezni, spoštovanju, zaupanju in sodelovanju. To ustvarja konstantno stanje psihoze, ki počasi prodira v vsako celico našega organizma in jo uničuje. Samo mi lahko temu naredimo konec, s tem ko presežemo ustaljene vzorce in miselne koncepte, ki so zakoreninjeni globoko v nas.

To pa lahko naredimo samo tako, da prevzamemo odgovornost, se poglobimo vase in izstopimo iz navidezno varne cone udobja. Odgovori, uvidi, spoznanja in rešitve se skrivajo onkraj znanega. Že od malega smo bili namreč vzgojeni, da je treba slepo zaupati avtoritetam, da nam bodo drugi pomagali in reševali naše težave.

jezero meditacija
Foto: Aleš Krivec

Nič slabega ni v tem, če nam nekdo pomaga. Ampak le kdo nas lahko pozna bolje od nas samih? Problem je, ker smo vso odgovornost prenesli na druge, jim dali svojo moč in energijo, v zameno pa pričakovali, da nas bodo (od)rešili. V svojem procesu zdravljenja ne sodelujemo dovolj aktivno ne glede na to, a smo se odločili pomoč poiskali pri uradni medicini ali v alternativnem načinu zdravljenja.

Včasih nam drugi lahko pomagajo, včasih ne. In takrat, ko nam ne morejo pomagati, se jezimo na njih. V bistvu pa smo ves čas jezni sami nase, ker se nekje globoko v sebi zavedamo, da sta skrb za zdravje in dobro počutje predvsem naša naloga.

Skrajni čas je, da to moč, ki smo jo usmerili navzven, vzamemo nazaj k sebi in jo uporabimo za samopomoč in raziskovanje svojih potencialov. Vsi smo rojeni z mnogimi darovi in talenti, vendar smo izgubili stik s tem pomembnim delom sebe. Nismo tukaj zato, da životarimo ampak da živimo življenje s polnimi pljuči.

Nismo tukaj zato, da životarimo ampak da živimo življenje s polnimi pljuči.

Kot ena izmed izjemnih in znanstveno dokazanih rešitev za naše izzive sta nam vedno na razpolago zavestno dihanje in ledena voda. Tukaj ni čudežne tabletke ali čarobne palice, ki bi nekaj storila namesto nas. Imamo pa v rokah izredno močno orodje, s pomočjo katerega bomo samozavestno in pogumno naredili prve korake, premostili krizo, ki se pojavi ob vsaki spremembi ter zagnali kolesje notranjih procesov, kar nam bo na dolgi rok prineslo zdravje, moč in srečo.

Komentarjev (1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X
X
X