ZAKAJ DELAVNICE KOPANJA V MRZLI VODI

21/11/2022
Objavljeno v Zapisi
21/11/2022 Emil Ledenko

Bom napisal čimbolj enostavno. Nisem certificiran učitelj Wim Hof metode, niti tega ne učim na svojih delavnicah, kjer izvajamo tudi kopanje v mrzli vodi. Na le-teh predstavim kar nekaj izjemno pomembnih življenjskih lekcij, pridobljenih skozi dolgoletno raziskovanje in lastne izkušnje. Povem samo tisto, kar živim tudi sam.

Torej, kako s pomočjo zavestnega dihanja, najmočnejšega orodja, ki ga imamo na voljo, različnih dihalnih tehnik in zvoka povezat um in srce, telo in duha. Kako se nežno spoprijateljiti z mrzlo vodo. Kako varno izstopiti iz cone udobja in neprijetno spremeniti v sprejemljivo prijetno. Kako v vsakdanje življenje brez prisile in z veliko občutka vpeljati izjemno močne in podpirajoče rituale, s pomočjo katerih razvijamo voljo, disciplino, doslednost, vztrajnost, notranjo moč in motivacijo, ki pride iz nas samih.

Vse to nam daje neko strukturo, smisel in občutek varnosti ter nam pomaga, da se veliko lažje soočamo s stresom in vsakodnevnimi izzivi. Tečajnikom razložim mehanizme delovanja Uma, ki so glavni vzrok, da ljudje ne uspejo zagnati kolesje sprememb, vzpostaviti in obdržati zdrave navade. Vsaka resnična sprememba se začne od znotraj navzven in ne obratno. Ko spremenimo miselnost, se spremeni VSE.

Jasna in odločna namera, vera in zaupanje vase, pa naj nam bodo glavno vodilo. Škarje in platno imamo v svojih rokah in mi smo krojači svojega življenja. Če ga ne bomo krojili mi, ga bo namesto nas krojil nekdo drug in to nam nikakor ne bo všeč. Ko s svojo aktivnostjo začnemo z majhnimi koraki, korak za korakom, spreminjati svoje navade, s tem krepimo samozavest in razvijamo zdravo samopodobo.

Kako vse to udejanjiti v praksi, pa dvakrat mesečno enostavno razložim na svojih delavnicah Zavestnega dihanja in ledene kopeli. Z izkušnjami vse kompleksne zadeve postanejo enostavne. Mnogi so se v to že prepričali in dvignili kakovost bivanja na vsaj eno raven višje kot prej.

Ledeni

, , ,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X
X
X