Zakaj je rituale najbolje narediti takoj zjutraj?

11/12/2022
Objavljeno v Zapisi
11/12/2022 Emil Ledenko

Razlog je enostaven, zjutraj smo še sveži in spočiti. In ko zaključimo, naredimo “kljukico” ter se veliko bolj ustvarjalni in v stiku s seboj posvetimo dnevnim opravilom, karkoli pač že imamo. Če tega ne storimo takoj zjutraj in odlašamo, je velika verjetnost, da jih sploh ne bomo naredili, s tem pa si naredimo precej škode. Um je namreč velik lisjak in bo čez dan našel 1001 razlog zakaj nečesa ne storiti. In vsak izpuščen dan pomeni večjo verjetnost, da bomo z rituali, ki nas podpirajo in zdravijo, odnehali.

Obstajata slaba in dobra novica.
Slaba je ta, da se bo um verjetno celo življenje upiral in nas poskušal prepričati, da odnehamo. Vztrajen je precej bolj kot večina ljudi. On enostavno ne želi spremembe, to je zanj ogromna poraba energije, ker je navajen delovat samo znotraj cone znanega. Vse spremembe se pa zaženejo onkraj tega.
Dobra novica je ta, da odpor, ki ga ustvarja, traja zgolj nekaj sekund. Torej se je treba samo odločiti in začeti, zato je ključno, da prekinemo ta neskončni notranji dialog. Enostavno se odločimo in naredimo.

Torej se je treba samo odločiti in začeti, zato je ključno, da prekinemo ta neskončni notranji dialog. Enostavno se odločimo in naredimo.

Težava večine ljudi je samo v tem, da ne naredijo prvega koraka. Ta je sicer najtežji, ampak glede na to, da odpor popusti že po nekaj sekundah, to nikoli ne bi smel biti izgovor. Ko zaključimo z ritualom se vedno počutimo kot prerojeni, veliko bolj v stiku s seboj in napolnjeni s svežo energijo.

Ena mojih najboljših odločitev je, da sem začel vstajati že ob 4.15h. V začetku sem imel največji izziv spraviti se dovolj zgodaj v posteljo, sedaj mi tudi to že veliko bolje uspeva, čeprav še vedno težko zaspim in se nekaj časa premetavam po postelji kot kobila Suzy.

Vsemu, kar že delam sem dodal še eno vrhunsko stvar, žvrkljanje olja. V naših ustih je več bakterij, virusov, gliv in raznoraznih drugih parazitov kot na wc školjki. Ko se poljubljamo z nekom, preko poljubov “zaužijemo” več tega, kot če bi se poljubljali z wc školjko. Da ne bo pomote, na nič ne namigujem.🤣
Olje pa nase veže in posrka vse te parazite iz ustne votline, črevesja in krvnega obtoka, kar dolgoročno pomeni odličen temelj za jekleno zdravje, ki se začne v ustih in črevesju.

In kakšen je moj ritual zdaj?
– 20 min žvrkljanja olja
– 20 min TM meditacije
– 30 min dihalnih vaj
– 60 min energetskih vaj
– mrzel tuš

Če zapis komu pomaga, bom vesel, če ne, pa tudi ne bom žalosten. Jaz zase vem, kaj in zakaj to počnem.

Ledeni

, , , ,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X
X
X